Advertisement

Παναγία Σουμελά Βέροια - Episkepsh Sthn Panagia Soymela Th Beroia Th Naoysa Kai Thn Edessa Pragmatopoihse O Syllogos Grizanitwn Larisas Verianet / Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια!

Παναγία Σουμελά Βέροια - Episkepsh Sthn Panagia Soymela Th Beroia Th Naoysa Kai Thn Edessa Pragmatopoihse O Syllogos Grizanitwn Larisas Verianet / Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια!. Αρχική » ποντιακοσ ελληνισμοσ » όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια Το μεγαλύτερο από τα τρία προσκυνήματα των ποντίων στην ελλάδα. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια! Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια κυριακή, 02 αυγούστου 2020 13:57.

Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια! Το σάββατο 31 ιουλίου στις 7:00 μ.μ., ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Το μεγαλύτερο από τα τρία προσκυνήματα των ποντίων στην ελλάδα. Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια κυριακή, 02 αυγούστου 2020 13:57.

Paraklhsh Sthn Panagia Soymela Apo To Seb Mhtropolith Beroias K Pantelehmona Efhmerida Hmerhsia Hma8ias
Paraklhsh Sthn Panagia Soymela Apo To Seb Mhtropolith Beroias K Pantelehmona Efhmerida Hmerhsia Hma8ias from www.imerisia-ver.gr
Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Πρόγραμμα εκδρομής 06:30 αναχώρηση από το αγρίνιο (τοποθεσία παλαιός σταθμός τρένων). Η εικόνα της παναγίας σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, είναι έργο του. Το σάββατο 14 αυγούστου 2021 το απόγευμα ξεκίνησαν στο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου. Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, δρομολόγηση κ.α. Αρχική » ποντιακοσ ελληνισμοσ » όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια Η ανιστόρηση του ιστορικού προσκυνήματος της «παναγιασ σουμελα» άρχισε το 1951, χρονιά που ενθρονίστηκε η ιστορική και σεπτή εικόνα στη νέα της βίγλα.

Τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, δρομολόγηση κ.α.

Το αρχικό μικρό εκκλησάκι που φιλοξένησε την εικόνα μέχρι να βρεθεί η θέση που χτίστηκε η κυρία εκκλησία. Στις καταπράσινες πλαγιές του όρους βέρμιο, κοντά στο χωριό καστανιά, βρίσκεται η φημισμένη μονή της παναγίας σουμελά, το πνευματικό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού και ένας από τους σπουδαιότερους προσκυνηματικούς τόπους όλης της ελλάδας. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Το εστιατόριο σουμελά βρίσκεται στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας της παναγίας της σουμελιώτισας.βρίσκεται στις πλαγιές του βερμίου, σε απόσταση περίπου 20 χιλίομετρα από βέροια.μέσα από μία καταπληκτική διαδρομή. Στο χώρο του μοναστηριού, που δεν είναι με την έννοια που γνωρίζουμε μοναστήρι βρίσκονται. Το σάββατο 31 ιουλίου στις 7:00 μ.μ., ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Η παναγία σουμελά στην ελλάδα βρίσκεται στο όρος βέρμιο, πάνω από το χωριό καστανιά στης βέροιας και 20 χλμ από αυτή. Κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου, γιορτή της παναγίας, χιλιάδες επισκέπτες (πόντιοι και μη) από όλη την ελλάδα, συρρέουν στην παναγία σουμελά για να προσκυνήσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο (π.χ. Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια δευτέρα, 22 φεβρουαρίου 2021 11:53. Προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο όρος. Βρες όλες τις μονές της παναγίας σουμελάς στη βέροια και για κάθε μία θα βρεις: Πρόγραμμα εκδρομής 06:30 αναχώρηση από το αγρίνιο (τοποθεσία παλαιός σταθμός τρένων). Μόνο με δέος μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πυρκαγιά, που ευτυχώς δεν πέρασε στα σύνορα της ημαθίας και οριοθετήθηκε χθες, πέμπτη 5η αυγούστου.

Στον 1ο όροφο βρίσκεται το veria tech lab, ένα πληροφοριακό και πολιτιστικό κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην αθήνα τον δεκέμβριο του 2003. Σύμφωνα με την παράδοση, η εικόνα, που προηγείται χρονολογικά της ιεράς μονής, φυλασσόταν αρχικά στην αθήνα με τον τίτλο «παναγία αθηνιώτισσα». Ο πρόεδρος του σωματείου παναγία σουμελά γιώργος τανιμανίδης ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφιών σε δύο μαθήτριες της β΄ λυκείου στο μακροχώρι ημαθίας, που αρίστευσαν, στη μνήμη των 21. Η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά (ποντιακά: Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια!

Thes H Panagia Soymela Sto Bermio Etoimazetai Na Ypodex8ei Xiliades Proskynhtes Fwto
Thes H Panagia Soymela Sto Bermio Etoimazetai Na Ypodex8ei Xiliades Proskynhtes Fwto from www.thes.gr
Το σάββατο 31 ιουλίου στις 7:00 μ.μ., ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο όρος. Η ανιστόρηση του ιστορικού προσκυνήματος της «παναγιασ σουμελα» άρχισε το 1951, χρονιά που ενθρονίστηκε η ιστορική και σεπτή εικόνα στη νέα της βίγλα. Μόνο με δέος μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πυρκαγιά, που ευτυχώς δεν πέρασε στα σύνορα της ημαθίας και οριοθετήθηκε χθες, πέμπτη 5η αυγούστου. Το σάββατο 14 αυγούστου 2021 το απόγευμα ξεκίνησαν στο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου. Η ιερά μονή παναγίας σουμελά ή μονή σουμελά, το πασίγνωστο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού, άνοιξε και πάλι τις πόρτες του στο… Ιερά μονή παναγίας σουμελά στη βέροια εκεί πού ξαναστήθηκε ο πόντος! Θα λάβει μέρος στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο.

Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια δευτέρα, 22 φεβρουαρίου 2021 11:53.

Ιερό προσκύνημα παναγίας σουμελά, καστανιά ημαθίας, τ.θ. Μόνο με δέος μπορείς να αντιμετωπίσεις μια πυρκαγιά, που ευτυχώς δεν πέρασε στα σύνορα της ημαθίας και οριοθετήθηκε χθες, πέμπτη 5η αυγούστου. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Στο χώρο του μοναστηριού, που δεν είναι με την έννοια που γνωρίζουμε μοναστήρι βρίσκονται. Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια! Το όνομα «σουμελά» προέρχεται από τη φράση «στου μελά», που σημαίνει «στο όρος μελά», μια ονομασία που προσδιορίζει το. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Το μεγαλύτερο από τα τρία προσκυνήματα των ποντίων στην ελλάδα. Βρες όλες τις μονές της παναγίας σουμελάς στη βέροια και για κάθε μία θα βρεις: H βέροια υποδέχεται τον τίμιο σταυρό από την παναγία τη σουμελά διαδώστε: Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια κυριακή, 02 αυγούστου 2020 13:57. Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού. Φωτογράφος γάμου βέροια, νάουσα, χαλκιδική |φωτογράφος βάπτισης βέροια, παναγία σουμελά.

Η εικόνα της παναγίας σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, είναι έργο του. Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια δευτέρα, 22 φεβρουαρίου 2021 11:53. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Η παναγία σουμελά στη βέροια το σύγχρονο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στη βέροια, οφείλει την ύπαρξη της στον φίλων κτενίδη, έναν λόγιο συγγραφέα της εποχής και γιατρό. Τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, δρομολόγηση κ.α.

Makedonia Ekdromh Sthn Panagia Soymela Beroias Triimero Gr
Makedonia Ekdromh Sthn Panagia Soymela Beroias Triimero Gr from cdn.triimero.gr
Το σάββατο 31 ιουλίου στις 7:00 μ.μ., ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης βεροίας, ναούσης και καμπανίας κ. Στις καταπράσινες πλαγιές του όρους βέρμιο, κοντά στο χωριό καστανιά, βρίσκεται η φημισμένη μονή της παναγίας σουμελά, το πνευματικό κέντρο του ποντιακού ελληνισμού και ένας από τους σπουδαιότερους προσκυνηματικούς τόπους όλης της ελλάδας. Πιο γνωστή όμως είναι σαν παναγιά του πόντου. Θα επισκεφθούμε την ιστορική μονή παναγίας σουμελά και την όμορφη βέροια! Κάθε χρόνο στις 15 αυγούστου, γιορτή της παναγίας, χιλιάδες επισκέπτες (πόντιοι και μη) από όλη την ελλάδα, συρρέουν στην παναγία σουμελά για να προσκυνήσουν αλλά και να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον χώρο (π.χ. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Το σάββατο 14 αυγούστου 2021 το απόγευμα ξεκίνησαν στο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου. Σου μελά, από το όρος μελά), είναι ένα χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του ποντιακού ελληνισμού.

Αρχική » ποντιακοσ ελληνισμοσ » όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια

Φωτογράφος γάμου βέροια, νάουσα, χαλκιδική |φωτογράφος βάπτισης βέροια, παναγία σουμελά. Η παναγία σουμελά στην ελλάδα βρίσκεται στο όρος βέρμιο, πάνω από το χωριό καστανιά στης βέροιας και 20 χλμ από αυτή. Όταν η παναγία σουμελά μεταφέρθηκε στη βέροια κυριακή, 02 αυγούστου 2020 13:57. Δέκα οκτώ χιλιόμετρα μετά την βέροια σε μια όμορφη διαδρομή είναι χτισμένη η εκκλησία της παναγίας σουμελά. Θα λάβει μέρος στον πανηγυρικό πολυαρχιερατικό εσπερινό επί τη εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου στο ιερό προσκύνημα της παναγίας σουμελά στο βέρμιο. Με κατάνυξη, αλλά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για τον κορονοϊό και το φετινό προσκύνημα στην παναγία σουμελά στο βέρμιο Το σάββατο 14 αυγούστου 2021 το απόγευμα ξεκίνησαν στο προσκύνημα της παναγίας σουμελά στην καστανιά του βερμίου οι πανηγυρικές εκδηλώσεις για την εορτή της κοιμήσεως της θεοτόκου. Η λήψη από την παναγία σουμελά το απόγευμα της τετάρτης. Η εικόνα της παναγίας σουμελά, σύμφωνα με την παράδοση, είναι έργο του. Το σάββατο 14 αυγούστου στις 7:00 μ.μ. Στον 1ο όροφο βρίσκεται το veria tech lab, ένα πληροφοριακό και πολιτιστικό κέντρο, το οποίο δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το γραφείο δημοσίων υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην αθήνα τον δεκέμβριο του 2003. Τηλέφωνο επικοινωνίας, διεύθυνση, δρομολόγηση κ.α. Πρόγραμμα εκδρομής 06:30 αναχώρηση από το αγρίνιο (τοποθεσία παλαιός σταθμός τρένων).

Με κατάνυξη, αλλά και με τήρηση των υγειονομικών κανόνων για τον κορονοϊό και το φετινό προσκύνημα στην παναγία σουμελά στο βέρμιο παναγία σουμελά. Βρες όλες τις μονές της παναγίας σουμελάς στη βέροια και για κάθε μία θα βρεις:

Posting Komentar

0 Komentar